zondag 13 mei 2012

Spaghetti bolognaise

Orginele spaghetti bolognaise maken

 

Ingrediënten:
4 grote wortelen
3 grote uien
4 teentjes knoflook
1 kilo gemengd gehakt
5 laurierblaadjes
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel oregano
olijfolie
2 blikjes gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
3 verse tomaten
250 gram champignons (geen must, maar wel lekker)

Pel de uien en snijd de uien in vieren, schil de wortelen met een dunschiller en pel de knoflook.
Neem een vleesmolen en vermaal de wortelen, uien en knoflook door de vleesmolen.

Neem een pan, met antiaanbaklaag, voeg wat olijfolie toe en bak het wortelen, uien en knoflook mengsel gedurende 3 minuten.

Voeg dan het gehakt toe. (U kunt het gehakt ook door de vleesmolen draaien als u erg rul gehakt wil).

Het gehakt hoeft niet gaar gebakken te worden.
U voegt nu alle andere ingrediënten toe (de tomaten uit blik, tomatenpuree, verse tomaten en alle kruiden).

Als u champignons heeft bak deze dan in een aparte pan, op hoog vuur, aan.

Laat de spaghettti bolognaise, met de deksel op de pan, zeker 1,5 uur op een laag vuurtje koken.
Als de spaghetti bolognaise klaar is haalt u de laurierblaadjes eruit en voegt u de champignons toe.

Als u de spaghetti bolognaise saus wil inmaken in weckpotten dan laat u de saus maar 1 uur op het vuur staan en weckt de spaghetti bolognaise op 90 graden gedurende 30 minuten in een inmaakketel.
Zorg ervoor dat als u vlees inmaakt, dat u voordat u de spaghetti bolognaise serveert, deze nog 15 minuten laat koken om de eventuele kans op botulisme te voorkomen.

U kunt de spaghetti bolognaise ook is de diepvriezer bewaren.

Heerlijk om te serveren met een gebakken ei en geraspte kaas (Parmezaanse kaas vind ik het lekkerste alleen dit is erg duur, u kunt ook gewone geraspte kaas gebruiken).






Geen opmerkingen:

Een reactie posten