zondag 3 juni 2012

Aardappelsalade (verschillende soorten)

Aardappelsalade (verschillende soorten)

Standaard recept aardappelsalade

Recept voor 4 personen
1 kilo vastkokende aardappelen
2 uien
200 ml water of bouillon (kippenbouillon)
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel azijn
zout en peperKook de aardappelen in de schil gedurende 20 minuten. Voor de marinade mengt u het water of de bouillon met de fijngesneden ui, olijfolie, azijn en peper en zout.  Voeg daarna, de nog warme aardappelen, aan de marinade toe. Laat de aardappelsalade 2 uur afgedekt trekken in de koelkast. Roer de aardappelsalade een paar keer om zodat de marinade goed in de aardappelen kan trekken.

Klassieke Weense aardappelsalade

Voeg aan bovenstaand recept rode uien toe ipv gewone uien en voeg een theelepel suiker aan de marinade toe.

Aardappelsalade met mayonaise

Volg het standaard recept, daarna het vocht afgieten en mayonaise toevoegen naar wens.

Eventueel kunt u radijsjes en bieslook toevoegen aan uw aardappelsalade (zoals ik ook gedaan heb).
Ik vind radijsjes lekker pittig en ze zijn heel gemakkelijk zelf te kweken.

U kunt met aardappelen ook een heerlijke rundvleessalade of, zoals ze in Nederlands Brabant en Limburg zeggen; een koude schotel maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten