zaterdag 23 juni 2012

Groenteterrine als amuse

Groenteterrine als amuse

Terrine in inmaakglas van 160 ml

U heeft nodig:
200 gram wortels
200 gram broccoli
200 gram knolselder
2 eieren
160 gram kwark (platte kaas)
zout en peper


Snij de wortelen, broccoli en de knolselder in kleine blokjes. Kook de wortelen, broccoli en de knolselder gedurende 20 minuten in een ruime pan met water.
Neem 3 kommen en mix de groenten afzonderlijk met een staafmixer. Voeg per kom 1/3 toe van de losgeklopte eieren, de kwark /platte kaas en zout en peper toe.
Neem 8 inmaakglazen van 160 ml en vul deze met een laagje groenten: eerst groen dan wit en oranje tot 2 cm onder de rand van het inmaakglas.
Laat de inmaakglazen gedurende ongeveer 45 minuten au bain marie in de oven staan op 200 graden.
(Vul daarvoor een ovenschaal met wat water zodat de inmaakglazen voor 3/4 onder water staan).
Laat de inmaakglazen afkoelen en sluit ze af met de inmaakring en de klemmen. Zet de inmaakglazen in de koelkast en laat ze daar minimaal 1 uurtje staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten