zondag 1 juli 2012

Chinese kippensoep

Chinese kippensoep, eenvoudig en snel

De groenten voor de Chinese kippensoep zonder de bouillon

Ingrediënten voor 4 personen:
1,5 liter water
6 blokjes kippenbouillon
1 prei in dunne ringen gesneden
2 lente-uitjes met een kaasschaaf geschaafd zodat u langwerpige stukken krijgt (de rest snijd u in ringen)
300 gram kipfilet in reepjes gesneden
2 theelepels ketchap (sojasaus)
2 geperste teentjes knoflook
50 gram mihoen
250 gram gesneden champignons
zout en peper
1 eetlepel aardappelzetmeel
(Als u nog wat babymais heeft kunt u dat ook toevoegen).

Neem een grote pan en voeg daar 1 eetlepel olie aan toe. Bak de geperste knoflook en de champignons in de olie gedurende 3 minuten. Voeg daarna het water en de kippenbouillonblokjes toe. Draai het vuur hoog zodat de kippenbouillon kookt. Voeg de gesneden kipfilet, de prei, mihoen, lente-uitjes en ketchap toe. Laat alles 20 minuten koken op een laag vuurtje. Maak het aardappelzetmeel aan in een kopje met wat water. Roer het goed door en voeg het toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten