maandag 2 juli 2012

Duveltjes vlees

Als ik zeg duveltjes vlees denken veel mensen aan een heel heet gerecht. Dat is zeker niet het geval maar het heet nu eenmaal zo. Duveltjes vlees is gemakkelijk te maken en ideaal als u een grote groep te eten moet geven. Verder is het heel lekker en zeker een aanrader en ook heerlijk met de Indische boontjes en witte rijst. (u vindt het recept van de Indische boontjes op dit blog).

Ingrediënten voor 8 personen:
1 kilo varkensfricandeau of varkensvlees in stukjes
2 eetlepels azijn
9 eetlepels ketchap / sojasaus (ketjap)
9 eetlepels tomatenketchup (neem de goedkoopste)
2 eetlepels pindakaas
1/2 zakje nassikruiden van Conimex
1 grote fijngesneden ui
200 milliliter water
Indien nodig wat water om de saus minder vast te maken

Bak de stukjes varkensvlees samen met de fijngesneden ui in wat boter totdat het vlees bruin ziet.
Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en het water. Heeft u te weinig saus, dan doet u er wat meer pindakaas en water bij. Laat alles op een zacht vuur 20 minuutjes koken. Door het vlees te koken wordt het veel malser!
Zet het duveltjes vlees gewoon in een grote pan op tafel.
Wil u duveltjes vlees voor langere tijd houdbaar maken? Volg dan deze link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten