zondag 1 juli 2012

Indische omelet

Indische omelet: eenvoudig, goedkoop en snel klaar

U kunt in een Indische of Chinese omelet uw fantasie de vrije loop laten. Ik zal u het standaard recept geven met behoorlijk wat groenten, maar u kunt zelf kiezen om bepaalde groenten niet te gebruiken als u deze niet in huis heeft!
Ingrediënten voor 4 personen:
4 eieren
2 theelepels ketchap
1 rode paprika
1 prei
1 fijngesneden ui
1 geperst teentje knoflook.
100 gram champignons
eventueel wat gekookte ham

Neem een kom en doe daar de eieren in samen met de ketchap. Klop dit met een garde totdat de ketchap goed opgenomen is door de eieren. Snijd de paprika in reepjes, de prei in ringen en bak dit samen met de ui en de knoflook in wat olie. Laat dit ongeveer 5 minuutjes bakken. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en de ham in stukjes. Voeg na 5 minuten de ham en de champignons toe. Laat dit nog 4 minuten bakken totdat de champignons gaar zijn. Voeg nu het eiermengsel toe en bak dit totdat het ei gaar is. Niet roeren maar een deksel op de pan leggen om de omelet om te draaien en dan de andere kant te bakken.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten