zondag 22 juli 2012

Kip aan het spit op de BBQ

Kip aan het spit op de BBQ

Heerlijk die zomerse temperaturen. Vanmorgen 2 kippen uit de diepvries gehaald en ingesmeerd met olijfolie en kipkruiden. Vroeger maakte ik de kruiden zelf maar dat is echt niet nodig. Het is veel gemakkelijker en goedkoper om ze te kopen. Dadelijk nog 2 uurtjes aan het spit op de BBQ en dan vanavond heerlijk geniet met echte, zelfgemaakte, Belgische frieten!
Zorg ervoor dat de kip minimaal 2 uur kan trekken in de olijfolie met kipkruiden en bak de kip gedurende 2 uurtjes op 200 a 220 graden.
Onze BBQ is voorzien van een spit. Heeft u dat niet, leg dan een bakplaat op de BBQ. Leg bakpapier op de bakplaat om deze zuiver te houden en leg de kip erop (vergeet niet regelmatig te draaien).
p.s. ook bij kip aan het spit leg ik een bakplaat met bakpapier op de BBQ (om het vet op te vangen en te voorkomen dat mijn BBQ helemaal onder het vet komt te zitten).
Neem een silicone bakkwast, de meeste silicone bakkwasten kunnen tegen hitte van 260 graden, en smeer regelmatig de kip in met het restant olijfolie en kipkruiden en ook met de olie die u opgevangen heeft op de bakplaat.
Ik bak altijd 2 kippen tegelijk op de BBQ.
1 kippetje kan dan de diepvries in, voor over een paar dagen, de andere kip wordt vanavond nog opgepeuzeld!
Voor 2 personen is een halve kip voldoende, vooral met de echte zelfgemaakte Belgische friet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten