woensdag 25 juli 2012

Kippendijen in citroen

Heerlijk en fris voor de zomer. Kippendijen in citroen!
4 kippendijen, zonder vel (heeft u geen kippendijen dan kunt u ook kipfilet gebruiken)
5 knoflookteentjes in stukken gesneden
1 in kleine stukjes gesneden sjalot of rode ui
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse rozemarijn (of 1 theelepel gedroogde rozemarijn)
5 zongedroogde tomaten (in 4 stukken gesneden)
2 citroenen (1 citroen uitpersen voor het sap en 1 in schijfjes gesneden)
150 milliliter witte wijn
150 milliliter kippenbouillon
1 eetlepel kappertjes
zout en zwarte peper

Ik gebruik voor de citroenen, citroenen die wij ingelegd hebben. Kijk hier >>> voor het recept.


Bak de olijfolie aan, voeg de uien toe en bak deze voor ongeveer 3 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en laat de knoflook ook nog 3 minuten meebakken. Verwijder de gebakken ui en knoflook uit de pan en bewaar ze in een kommetje. Kruid uw kippendijen met peper en zout en bak deze in de olijfolie. Bak de kippendijen totdat ze goudbruin zijn. Haal nu de kippendijen uit de pan en voeg de witte wijn toe. Laat dit een aantal minuten koken.
Voeg nu de kippendijen, bouillon, rozemarijn, tomaten, kappertjes, sap van 1 citroen, de citroenschijfjes en de gebakken knoflook en uien toe. Breng alles aan de kook en laat de kip ongeveer 20 minuten op een zacht vuur koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten