zondag 1 juli 2012

Koe lo yoek

Koe lo youk, balletjes in rode saus

Voor diegene die de naam niet kennen. Koe lo youk zijn de gefrituurde balletjes varkensvlees met een heerlijke rode saus.
Ingrediënten voor 4 personen:
75 gram zelfrijzend bakmeel
100 milliliter melk
2 geperste teentjes knoflook
500 gram mager varkensvlees (in blokjes snijden 2 cm bij 2 cm)
zout en peper

Voor de saus:
1 fijngesneden ui
100 milliliter water
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels azijn
3 eetlepels suiker
2 theelepels gemberpoeder (djahé)
4 ananas schijven (in kleine stukjes gesneden)
2 theelepels maizena
klein beetje zout

Bak eventueel nog wat paprika (rode en groene) en het wit van een bosuitje in olie op een hoog vuur en voeg dit toe aan de saus.

Neem een kom een voeg het zelfrijzend bakmeel, de melk, de knoflook en wat peper en zout toe. Roer dit goed om tot een glad beslag. Verhit uw frietpan op 190 graden.
Dompel de blokjes vlees in het beslag en bak ze, zodra de frietpan op temperatuur is, in de olie mooi bruin.
Maak ondertussen de saus: Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hier de ui in gedurende 3 minuten. Voeg het water, de tomatenpuree, de azijn, de suiker en de 2 theelepels gemberpoeder toe. Breng de saus aan de kook en voeg dan de stukjes ananas toe. Draai nu het vuur lager en laat de saus op een zacht vuurtje nog 5 minuutjes koken. Maak de maizena aan met wat water en bind hiermee de saus. Breng de saus op smaak met wat zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten