maandag 2 juli 2012

Maaltijd tomatensoep met rijst

Heerlijke maaltijd tomatensoep met rijst



Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram gekookte rijst
2 fijngesneden uien
14 tomaten in stukken gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels tomatenketchup
peper en zout
2 liter water
8 groentebouillonblokjes
1 theelepel suiker
1 eetlepel olie
garneer eventueel met een vers blaadjes basilicum

Verwarm de olie in een pan en stoof hierin de uien aan
Voeg de tomaten, de groentebouillonblokjes en het water toe en laat alles 20 minuten doorkoken.
Pureer de soep en doe ze door een zeef.
Voeg de tomatenketchup, suiker en de tomatenpuree toe. Spoel de rijst af onder koud water en voeg daarna de gekookte rijst toe. Laat alles nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
Zoals u waarschijnlijk weet kunt u soep ook wecken (of inmaken), wat u dan niet moet doen bij deze soep is de rijst toevoegen. Die kunt u beter toevoegen op het moment dat u de soep wil serveren.
Om te leren hoe u soep kunt inmaken; kijk op de website: weckenonline.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen