woensdag 25 juli 2012

Raapjes gevuld met ricotta

Natuurlijk weer ricotta over dus nu maar een keertje raapjes gemaakt gevuld met ricotta.
Mijn raapjes zijn niet allemaal rond dus ik heb beslist om niet het topje eraf te snijden maar ze in de lengte doormidden te snijden.
U heeft nodig voor 4 personen:
4 raapjes
4 plakjes panchetta of rauwe ham (in kleine blokjes gesneden)
1 fijngesneden kleine ui (rode of witte), de rode of een sjalot vindt ik het lekkerst
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 wortel in kleine blokjes gesneden
het wit van 1 prei (heel fijn gesneden)
250 gram ricotta
1 ei (kloppen in een kopje)
1 eetlepel Parmezaanse kaas


Verwarm uw oven voor op 200 graden.
Kook de raapjes gedurende 12 minuten. Laat ze afkoelen en snijd ondertussen de groenten.
Snijd het kopje van het raapje af (of snijd ze in de lengte doormidden en hol ze uit). Hak het vlees van de raapjes, dat u eruit haalt, in kleine stukjes. Smelt wat boter in de pan en bak daarin de pachetta of rauwe ham, wortel, ui, knoflook en de prei totdat het gaar is. Voeg nu het fijngesneden vlees van de raapjes, ricotta, Parmezaanse kaas en een losgeklopt ei toe. Vul de raapjes en zet ze in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 12 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten