donderdag 12 juli 2012

Spaanse aardappelen van de BBQ

Deze Spaanse aardappelen zijn heerlijk bij een BBQ en met de Qbag gemakkelijk te maken. Heeft u geen Qbag, gebruik dan een papillot.

1 Qbag (als u deze niet heeft kunt u een papillot gebruiken)
250 gram kleine aardappelen in 4 gesneden
(Het lekkerste zijn nieuwe aardappelen als u daaraan kunt komen, maar het kan ook met gewone aardappelen).
200 gram in kleine stukjes gesneden rode peper
12 kerstomaatjes in 4 gesneden
2 teentje geperste knoflook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 mespunt saffraan
2 mespuntjes zout en peper
75 milliliter witte wijn
75 milliliter olijfolie

Doe de aardappelen, rode peper en tomaten in een grote kom. Voeg de knoflook, saffraan, het zout en de peper toe.
Roer alles goed door elkaar.
Vul de Qbag met de aardappelen en alle ingrediënten.
Voeg daarna de witte wijn en de olijfolie toe. Sluit de Qbag goed af. Plaats de Qbag op de hete BBQ gedurende 25 minuten.
Haal de Qbag van de BBQ, verwijder het venster en schep de Spaanse aardappelen uit de Qbag in een mooie schaal. Strooi er de fijngesneden peterselie over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten