maandag 23 juli 2012

Worteltapenade

Ik had nog wat ricotta over en heb in het verleden eens worteltapenade gemaakt. Het is eenvoudig te maken en lekker op een stukje brood.
Benodigdheden:
250 gram wortelen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1,5 theelepel koriander (ketoembar)
1 knoflookteentje
0,5 eetlepel citroensap
3 eetlepels ricotta
zout en peper

Snijd de wortelen in stukjes en kook ze gedurende 15 minuutjes in licht gezouten water. Giet de wortelen af en laat ze afkoelen. Neem een staafmixer met bakje en doe de wortelen, olijfolie, citroensap, paprikapoeder, koriander, knoflookteentje in het bakje. Mix alles tot er een gladde moes ontstaat. Voeg nu 3 volle eetlepels ricotta toe, roer alles goed door en kruid de worteltapenade af met peper en zout!.

Deze tapenade kunt u ook gewoon als bijgerecht eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten