woensdag 25 juli 2012

Zalmrolletjes (heerlijk op warme dagen)

Zalmrolletjes maken

Vandaag heb ik zalmrolletjes gemaakt. Dit is zo'n recept dat echt heerlijk is op een warme dag.

Ingrediënten (voor 4 personen):
200 gram gerookte zalm
3 eetlepels zure room (crème fraîche)
theelepel olijfolie
10 fijngesneden stengeltjes bieslook
10 draaien van de molen van: Mixed pepper selection (verschillende soorten peper)
2 schijfjes van een groene appel fijngesneden in reepjes
1/3 van avocado in blokjes gesneden

1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
1 handvol stevige sla
peper en zout

Begin met het maken van de dressing: Meng de zure room, de fijngesneden bieslook, olijfolie en draaien van de pepermolen in een kommetje en roer alles goed door elkaar. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Knip een stevig plastic boterhamzakje aan de zijnaden open, dus niet aan de onderkant, zodat je een groot vel hebt. Snijd de gerookte zalm in dunne plakjes en leg deze in een vierkant op de plasticfolie. Vouw het plastic zakje dicht en rol er met een deegrol of lege fles overheen. Snijd nu het gedeelte van het zakje waar geen zalm ligt eraf. Leg op het midden van de zalm eerst de sla, de avocado, appel en pijnboompitten. Rol nu de zalm op met behulp van het plastic zakje.
Snijd de van de beide zijkanten van de zalm de eerste centimeter af en snijd daarna het zalmrolletje in 4.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten