woensdag 15 augustus 2012

Gerookte zalm met gekookte krielaardappeltjes

Makkelijk te maken, lekker fris en heerlijk bij warm weer! deze gerookte zalm met krielaardappeltjes.
U heeft nodig voor 2 personen:
10 - 12 krielaardappeltjes
1 pakje gerookte zalm
1 citroen (het sap en wat zeste)
200 milliliter crème fraîche
een handvol fijngesneden bieslook
zout en peper
olijfolie

Kook de krielaardappeltjes, in de schil, voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Maak ondertussen de dressing door de creme fraiche met het citroensap, peper en het zout te mengen. Laat de aardappelen uitlekken en doe deze terug in de pan. Sprenkel er wat olijfolie over en voeg de zeste van citroen en de bieslook toe.
Terwijl de aardappeltjes een beetje afkoelen schikt u de gerookte zalm op een bord. Daarna plaatst u de aardappeltjes boven op de gerookte zalm. Schep er nu de dressing over
en werk eventueel af met nog wat bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten