woensdag 26 september 2012

Pasta met gehaktballen en champignonsaus

Deze pasta kunt u eten als hoofdgerecht voor 4 personen of als voorgerecht voor 8 personen.
U heeft nodig:
700 gram gemengd gehakt (half runds, half varkens)
1 bieslook plantje
2 fijngesnipperde sjalotten of 1 ui
500 gram pasta
250 gram champignons
500 milliliter warm water met 1 kippenbouillonblokje
50 gram boter
50 gram bloem
200 milliliter room
1 theelepel citroensap
peper en zout
Verwarm u oven voor op 200 graden. Knip de bieslook met een kruidenschaar. Neem een kom en doe hier uw gehakt in. Meng het gehakt met 3/4 van de bieslooksnippers en breng het op smaak met verse peper en zout. Vorm nu 8 gehaktballen en bak deze in wat boter bruin. Doe de gehaktballen nu in een ovenschaal en zet deze in de voorverwarmde oven.
Snijd u champignons in schijfjes en bak deze samen met uw sjalotten in de 50 gram boter. Laat de champignons niet kleuren. Bestrooi de champignons met de bloem en voeg de bouillon, beetje bij beetje, toe totdat je een mooie champignonsaus heeft. (goed blijven roeren). Breng de saus op smaak met het citroensap, peper en zout. Roer als laatste de room erdoor. Kook uw pasta en licht gezouten water. Neem nu uw gehaktballen uit de oven en voeg ze, samen met de pasta, toe aan uw champignonsaus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten