woensdag 24 oktober 2012

Crème brûlée zelf maken

Crème brûlée zelf maken

Ik dacht vroeger altijd dat crème brûlée maken heel moeilijk zou zijn maar het is echt gemakkelijk!
Ingrediënten voor 4 personen:
1 zakje pudding poeder (smaak vanille)
1 zakje vanillesuiker
50 gram suiker
150 milliliter room
350 milliliter koude melk
2 eetlepels kandijsuiker of bruine basterdsuiker
Los de pudding poeder op in een beetje koude melk. Doe de melk, room, suiker en vanillesuiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurende roeren, de oplossing van melk en poeder in. Zet de pan terug op het vuur en laat dit 1 minuut zachtjes doorkoken (blijven roeren). Verdeel de pudding over 4 schaaltjes, laat de pudding afkoelen en zet ze voor minimaal een half uur in de koelkast. Strooi een halve eetlepel kandijsuiker of bruine basterdsuiker over elk schaaltje, laat de suiker karameliseren mbv een crème brûlée brander of zet de schaaltjes even onder de grill.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten