woensdag 17 oktober 2012

Spinaziesaus, heerlijk bij witte vis

Doordat ik in het weekend weer veel te veel ingekocht had, heb ik van de spinazie die ik overhad een heerlijke spinaziesaus gemaakt. Het is echt eenvoudig.
U heeft nodig:
50 gram boter
50 gram bloem
0,5 liter melk
en 400 gram spinazie
(heeft u minder spinazie dan past u gewoon de verhouding van de melk, bloem en boter aan).
Bak de spinazie in een grote pan met wat boter totdat deze helemaal geslonken is. Snijd daarna de spinazie in kleine stukjes.
Smelt de boter en voeg hier langzaam de bloem aan toe. Blijf goed roeren met een garde, zet het vuur wat lager totdat u een mooie dikke saus heeft. Voeg nu de spinazie toe. Laat alles nog 3 a 4 minuutjes op een laag vuur sudderen en uw spinaziesaus is klaar.
Ik had een heerlijke puree gemaakt (met ui en spekjes) en een vers stukje witte vis gebakken.
De spinaziesaus dresseert u langs de vis en uw heeft een heerlijk hoofdgerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten