vrijdag 2 november 2012

Portobello recept met ricotta uit de oven

Lekker recept met gevulde portobello

Voor 2 personen:
2 portobello's
1 theelepel citroensap
100 gram ricotta
1 snuifje chilivlokken (maak die zelf: u vindt hier >>> het recept)
4 basilicumblaadjes, een takje tijm en een theelepel oregano, fijngehakt. Heeft u dat niet? Gebruik dan:
1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde tijm en 1 theelepel gedroogde basilicum
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
Verwarm uw oven voor op 220 graden. Neem een kommetje en doe daar de ricotta in. Voeg nu het citroensap, het snuifje chilivlokken, de Italiaanse kruiden en 1 eetlepel Parmezaanse kaas toe. (bewaar de andere eetlepel parmezaan om deze over het mengsel te strooien voordat u de portobello in de oven zet).
Haal de voetjes uit de portobello's want deze gebruiken we niet. Besprenkel de portobello met wat olijfolie en kruid deze met peper en zout. Schep nu het ricotta-mengsel in de portobello's en bestrooi dit met de eetlepel Parmezaanse kaas. Zet de portobello's in de oven gedurende 15 minuten en u heeft een heerlijk voorgerechtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten