woensdag 13 februari 2013

Indonesische gehaktballen (Rempahballetjes)


Rempahballetjes maken
Ingredienten Indonesische gehaktballetjesIndonesische gehaktballetjes worden Rempahballetjes genoemd. Wij eten deze gehaktballetjes zowel als hoofdgerecht maar ook als snack. Als ik dit recept maak, gebruik ik altijd de dubbele hoeveelheid. Ik maak 1 keer rempahballetjes als hoofdgerecht en de rest gaat de diepvries in om te gebruiken als snack, voor als we visite hebben.
U heeft nodig:
Voor de gehaktballen:
500 gram gehakt (rundergehakt of half rund- en half varkensgehakt)
75 gram kokos
8 eetlepels paneermeel
3 theelepels ketoembar (koriander)
3 theelepels kerrie Djawa (of kerriepoeder als u geen Javaanse kerrie in huis heeft)
2 fijngesneden knoflookteentjes
1 ei
3 eetlepels arachideolie (of een andere soort olie om in te bakken)
Om de gehaktballen in te koken:
1 laurierblad
1 theelepel rasp van een citroenschil of limoenschil
100 milliliter kokosmelk of room
100 milliliter water
1 eetlepel azijn
Meng het gehakt in een kom met de kokos, paneermeel, ei, kruiden en knoflook. Kneed alles goed door elkaar en maak ongeveer 24 gehaktballetjes. Bak deze aan in de arachideolie zodat de rempahballetjes mooi gebruind zijn. Neem nu een kookpan, voeg hier de kokosmelk of room, water, azijn, laurierblad en rasp aan toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de gehaktballetjes toe en laat deze ongeveer 20 minuutjes koken op een laag vuur. Het vocht zal dan bijna verdampt zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten