woensdag 17 april 2013

Aubergineomelet (Tortilla de berenjenas)

Ik heb, voor 0,50 euro, in de kringloopwinkel een heel leuk Spaans receptenboekje gekocht met allerlei echte Spaanse recepten. Zo had ik al de Spaanse knoflooksoep gemaakt en nu de Aubergineomelet.
U heeft nodig voor 4 personen"
1 aubergine
1 eetlepel zout
4 aardappelen
2 eetlepel olijfolie
zout en peper
125 gram ham
125 gram champignons
100 gram kaas (dit kan jonge kaas zijn maar u kunt het beste lekker sterke kaas gebruiken)
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
4 eieren
1/2 potje peterselie (of 2 theelepels gedroogde peterselie)
een pan met anti-aanbaklaag die geschikt is voor de oven (gebruik anders een bakvorm voor taart)
Snijd de aubergine in dunne plakjes en bestrooi deze met het zout. Laat het zout 15 minuten intrekken. Snijd de ham in blokjes en de champignons in schijfjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de aardappelen hierin. Zodra de aardappelschijfjes redelijk gaar zijn haalt u ze uit de pan. Spoel de aubergines af onder stromend koud water, dep ze droog en bak ze in de rest van de olijfolie. Haal de aubergines uit de pan. Verwarm uw oven voor op 180 graden. Bak ook de champignons totdat deze mooi bruin zien, haal ze uit de pan en neem de pan van het vuur. Neem een schaal, breek de eieren in de schaal, voeg de helft van de geraspte kaas, de oregano en basilicum toe en roer stevig door de eieren met een vork. Voeg peper en zout toe en giet het eiermengsel in de koekenpan. Leg de aardappelschijfjes en de aubergineschijfjes er meteen op. Schik de schijfjes dakpansgewijs in een ronde. Leg nu de champignons en de ham boven op de aubergine- of aardappelschijfjes en strooi het restant van de kaas erover.  Zet uw pan gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uw aubergineomelet uit de oven en bestrooi de omelet met de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen