vrijdag 30 mei 2014

Aubergine met tomatensaus en mozzarella

Vandaag een heerlijk recept gemaakt uit het boekje van Jumbo, of moet ik zeggen: DE Jumbo?
Aubergine met tomatensaus en mozzarella.
Gemakkelijk te maken maar het duurt wel even. In het recept geeft jumbo aan de aubergine in 4 plakken te snijden maar dat is veel te dik. Ook heb ik geen rucola gebruikt, onnodig volgens mij.
Ik heb de aubergines niet gegrild op de BBQ maar in een grilpan, je kunt kiezen.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 aubergines
1 mozzarella (ipv 2 in het recept van Jumbo)
1 potje tomatenblokjes van 400 gram
2 knoflookteentjes
1 eetlepel oregano
5 eetlepels kruidenolie (jumbo) maar deze kun je ook zelf maken.
Verhit 2 eetlepels kruidenolie in een pan en bak daar de fijngesneden knoflookteentjes in.
Voeg de oregano  en tomatenblokjes toe en breng de tomatensaus aan de kook. Laat deze 15 minuten op een zacht vuurtje koken.
Snij de aubergines in plakken van 1,5 centimeter, bestrooi ze met flink wat zout en laat ze minimaal 20 minuten liggen (Volgens Jumbo maar 10 minuten).
Spoel de aubergines af onder stromend water en dep ze droog met wat keukenpapier.
Leg de aubergines in een grilpan of op de BBQ.
Draai regelmatig en bedruip de aubergines, met behulp van een bakkwast, met de resterende kruidenolie.
Gril de aubergines totdat ze gaar zijn (ze zijn dan zacht).
Neem een grote schaal en leg daar de aubergines in. Schep de tomatensaus er bovenop en verkuimel de mozzarella over de saus. Zowel warm als afgekoeld een heerlijk recept op wat kleine aanpassingen na. Top Jumbo!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen