vrijdag 18 mei 2012

Spaghetti met ricotta

Spaghetti met ricotta uit de oven

Ingrediënten boor 4 personen:
1 potje ricotta (250 gram)
spaghetti voor 4 personen (ongeveer 500 gram)
250 gram diepvries erwten of verse erwten
50 gram boter
200 gram gekookte ham in stukken gesneden (de soort ham kunt u zelf kiezen)
150 gram geraspte mozzarella
6 eetlepels room
2 eetlepels peterselie
zout en peper


Verwarm uw oven voor op 200 graden.

Kook de erwten in licht gezouten water gedurende 5 minuten. Vang de erwten op in een vergiet en doe de boter in de pan.
Voeg de erwten en de blokjes ham toe en laat dit 5 minuutjes zacht bakken.
Voeg daarna 6 eetlepels room en de fijngesneden peterselie toe.
Kruid het mengsel met peper en zout.

Zet uw spaghetti met ricotta in de oven gedurende 30 minuten en u heeft een lekker en goedkoop hoofdgerecht voor 4 personen.


TIP: U kunt de spaghetti ook vervangen door allerlei andere soorten pasta zoals: Tagliatelle, macaroni, farfalle, penne enz.

Heeft u nog wat ricotta over? Maak worteltapenade!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten