dinsdag 23 oktober 2012

Puree met spekjes en uien; Lekker!

Puree met spekjes en uien

Eenvoudig, goedkoop en lekker; Puree met spekjes en gebakken uien.
U heeft nodig voor 4 personen:
500 gram aardappelen (geschild en gedurende 20 minuten gekookt)
0,5 eetlepel zout
200 gram spekjes (in reepjes) of kook spekreepjes
2 fijngesneden uien
200 milliliter melk
Kook de aardappelen samen met het zout. Giet de aardappelen af en voeg de melk toe. Mix de aardappelen fijn. (Ik gebruik daar altijd de deeghaken voor van de mixer). Bak in een aparte pan de uien en voeg daarna ook de spekjes toe. Roer de gebakken uien en spekjes onder de puree en uw puree is klaar.
U kunt eventueel uw puree nog kruiden met verse gemalen peper, wat ik wel aanraad.
Ik eet de puree vaak met mijn recept: gehaktballen uit de oven en wat spruitjes uit de stomer.
En nu: Heerlijk genieten van een ouderwets wintergerecht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten